Space Weather Prediction Testbed Exercise in Support of Human Space Exploration and the Artemis-II Mission

Agenda

Day 1 (Tuesday, April 29th and May 6th)

Arrive

08:00 - 08:30 Arrive NOAA David Skaggs Research Center

Introductions

- 08:30 08:35 Logistics (Bryan Brasher)
- 08:35 08:45 Welcome and Introductions (Clinton Wallace)
- 08:45 08:50 Round the Room Introductions (Hazel Bain)
- 08:50 09:00 Exercise Objectives/Overview (Hazel Bain)

Agency Provider: Roles and Responsibilities

- 09:00 09:15 NOAA SWPC Forecast Office (Mike Bettwy)
- 09:15 09:30 NASA SRAG (Edward Semones)
- 09:30 09:45 NASA M2M SWx Analysis Office (Teresa Nieves-Chinchilla/Michelangelo Romano) and CCMC (Leila Mays/Claudio Corti)
- 09:45 10:00 DoD (Major Ross Malugani)
- 10:00 10:15 Break (15 mins)

Product Overviews

10:15 - 10:25 UMASEP Overview (Marlon Nunez)

- 10:25 10:35 UMASEP Proving Ground Evaluation (Kim Moreland)
- 10:35 10:45 GOES SUVI Flare Locations (Jonathan Darnel)
- 10:45 11:00 GOES SGPS Alpha Particle & EHIS Heavy Ion Measurements (Juan Rodriguez)
- 11:00 11:10 GOES Compact Coronagraph (Nathan Miles)
- 11:10 11:30 Split into working groups
- 11:30 12:10 Lunch (45 mins)

Event #1

- 12:15 12:20 Space Weather Summary (Shawn Dahl)
- 12:20 14:40 Event #1 Onset (2 hrs, 20 mins)

Discussion Topics

- How are the forecasts made?
- What observations are being utilized
- What models/tools are being utilized
- 14:40 14:55 Big Group Discussion Event #1 Onset (15 mins)
- 14:55 15:10 Break (15 mins)
- 15:10 15:15 Space Weather Summary (Shawn Dahl)
- 15:15 17:25 Event #1 Peak (2 hrs, 10 mins) Discussion Topics
 - Reflection on actions taken so far
 - Review GOES alpha particle and heavy ion measurements
- 17:10 17:25 Big Group Discussion Event #1 Peak (15 mins)

Wrap Up

17:25 - 17:30 Wrap Up

Day 2 (Wednesday, April 30th and May 7th)

Event #2

- 08:00 08:30 Arrive NOAA David Skaggs Research Center
- 08:30 08:45 Day 2 Welcome (Hazel Bain)
- 08:45 08:50 Space Weather Summary (Shawn Dahl)
- 08:50 11:00 Event #2 Onset (3 hrs, 40 mins)
 - **Discussion Topics**
 - Are SWPC products meeting user needs?
- 11:00 11:15 Break (15 mins)
- 11:15 12:30 Event #2 Onset Continued Discussion Topics
 - GOES SUVI flare locations
 - New modeling capabilities
- 12:30 13:30 Lunch/Group Picture (60 mins)
- 13:30 13:35 Space Weather Summary (Shawn Dahl)
- 13:35 15:10 Event #2 Peak Part I (1 hr, 35 mins) Discussion Topics

- Artemis II roles and responsibilities
- 15:10 15:30 Break (20 mins)

15:30 - 17:25 Event #2 - Peak Part II (1 hr 55 mins) Open Discussion

Wrap Up

17:25 - 17:30 Wrap Up

18:00 - 20:00 Social at Rayback

Day 3 (Thursday, May 1st and May 8th)

- 08:00 08:30 Arrive NOAA David Skaggs Research Center
- 08:30 09:30 Debrief exercise events

09:30 - 09:45 Break

- 09:45 10:15 Extreme Event Discussion (Steve Johnson/Edward Semones)
- 10:15 10:45 Communications Plan (Shawn Dahl/Bryan Brasher)
- 10:45 11:15 Improvements to Products Needed Ahead of Mission (Hazel Bain/Kim Klockow McClain)
- 11:15 11:30 Improvements for Future Exercises (Mike Bettwy)
- 11:30 12:00 Wrap Up